В танците с огън се използват разнообразни уреди. Изключения няма, всичко опира до въображението на огнените танцьори и тяхното приложение.

 

Fire Fans (Огнени Ветрила)

 

Огнените ветрила  представляват олекотена метална конструкция от 5 части, на края на които са  прикрепени огнените глави. Ветрилата са чудесно допълнение към ориенталски танц с огън или самостоятелно и придават грациозност и очарование на изпълнението.


Fire Snakes (Oгнени змии)

 be

Огнените змии създават изключителен огнен ефект. Огнената част е два пъти по-дълга, което прави пламъка силен и масивен. Създават големи огнени стволове, които пресъздават ефекта на огнени криле или огнена сфера около огнения танцьор, което радва очите на публиката.


(Fire Breathing) Бълване на огън

v

Бълването на огън е ефектно и зрелищно допълнение към огнената програма. Тъй като пламъкът се издига на известна височина, е необходимо да се спазва мин.дистанция от 2 метра.


(Fire poi)Огнени вериги

e

Пой е топка, вързана на въже, използвана в танците с огън. Използва се като се държи с ръце и се върти в различни кръгови движения около тялото, наподобяващи въртенето на бухалки.


(Fire Staff)Oгнена тояга

e

В изпълненията с огън с тояги се използват една или две дълги тояги с горящи върхове. Огнените тояги се предават, въртейки се от една ръка в друга, приплъзват се по тялото или се завъртат около врата, като създават интересен контакт на тялото с огъня. Продължителност на шоуто – 3:50 мин. еднократен пърфомънс.


(Fire Sparklet)Oгнен дъжд 
e 

е красиво, мащабно и  вълнуващо зрелище от разпръсквани във въздуха огнени искри. Наложително е това да се извършва на открито и на известна дистанция от публиката, минимум 5-6 метра. Необходимите размери на мястото, за провеждане на това изпълнение са 20х20 м2.


Fire-fingers (огнени пръсти)

Един напълно различен вариант на танц с огън. Танцьорите изпълняват своята програма с малки факли с горящи фитили закрепени на пръстите на всяка ръка, като създават изключителнбо красив змиевиден, хипнотичен и дори еротичен ефект. Продължителност на шоуто – 3-4 мин еднократен пърформънс.


(Fire Swords) Огнени мечове


Oгнените мечове са особено атрактивни в симулативните огнени битки. Нажежават атмосферата и внасят нотка напрежение в програмата. Ефектно и красиво допълнение към артистичния сюжет. Продължителност на шоуто – 2.5 мин. еднократен пърформанс.


(Fire belts) Огнени колани

Огнените колани са още една оригинална идея в допълнение към танците с огън. Те внасят екзотична нотка на мистика и доза ориенталски дъх в изпълнението на огнения танцьор. Продължителност на шоуто – до 3.5 мин. еднократен пърфомънс.


Glow poi (Светещ пой )

 

Алтернатива на огнените вериги, светещият пой е изключително атрактивен при изпълнение на програмата в затъмнена среда. Използват се различни цветове, което създава красив и ефектен стил на танца. Продължителност на шоуто – до 10 мин. еднократен пърфомънс.